10 Különbség A Professzionális És A DIY Szépségápolási Kezelések Között:

A szépségipar a gazdasági visszaeséstől függetlenül virágzik. Csak az Egyesült Államokban az iparág évente több milliárd dollárt termel, és a haj- és bőrápolás a legjövedelmezőbb szegmens. Ugyanakkor a DIY szépségápolási oktatóanyagok száma rohamosan nő. Ebben a listában összehasonlítjuk a népszerű DIY és professzionális kezeléseket.

Saját kutatásokat végeztünk, hogy választ tudjunk adni a kérdésre: mikor lehet spórolni a szépségápolási kezeléseken, és mikor jobb szakemberhez fordulni?

 

 

Olvassa végig ezt a listát, mielőtt lefoglalja vagy lemondja a spa vagy szalon időpontját.


1. Arcpakolások problémás bőrre

Ha olyan bőrbetegségben szenvedsz, mint a rosacea, az ekcéma vagy a tartósan fennálló pattanások, a legjobb választás, ha szakemberhez fordulsz. Először forduljon bőrgyógyászához, mivel ezek az állapotok speciális arckezelést igényelnek, és győződjön meg róla, hogy az esztétikusnak van-e tapasztalata hasonló problémákkal küzdő ügyfelek kezelésében. A szokásos kezelések túl kemények lehetnek az adott állapothoz, bizonyos termékek pedig irritálhatják a bőrét, és fellángolásokat válthatnak ki.

Lényeg a lényeg, foglaljon orvosi arckezelést, és soha ne próbálkozzon otthon barkácsolt arckezeléssel, ha bőre különleges kezelést igényel.

2. Hajfestés

Ha drasztikusan meg akarod változtatni a hajszínedet sötétről világosra, vagy ha először csinálod, akkor a legjobb választás a szalonba járás, mivel ha magad csinálod, az jelentős károkat okozhat a hajadban. A szakemberek felmérik a hajad állapotát, a helyi drogériánál nagyobb színskálából kiválasztják a számodra legmegfelelőbb színt, beállítják a megfelelő időzítést, és a szükséges mennyiségű fejlesztőszert alkalmazzák.

3. Szempilla- és szemöldökfestés

Bár kaphatóak barkácsolt szempilla- és szemöldökfestő készletek, soha nem tanácsos saját magadnak elvégezni. Mivel a festékek vegyi anyagokat tartalmaznak, veszélyes lehet a szemgolyó mellett alkalmazni őket. Keress egy jó hírű szalont, ahol elvégzik a foltpróbát, védőkrémet alkalmaznak, és éppen elég ideig hagyják fent a festéket.

4. Pattanáspukkasztás

Mindannyian tudjuk, hogy kerülni kellene a pattanások és pattanások kipattogtatását és összenyomását, de a késztetésnek gyakran nehéz ellenállni. Ha nem vagyunk óvatosak, és otthon végezzük a kiszedést, maradandó hegeket hagyhatunk a bőrünkön, és akár fertőzést is okozhatunk. Ha a pattanások kihúzását szakember végzi, az sterilebb, és jobb szögből történik. Emellett szakembertől tanácsot is kaphat az Ön konkrét esetére vonatkozóan.

5. Gyantázás

Maguk az esztétikusok szerint otthonról, kényelmesen gyantázhatod az olyan könnyen elérhető területeket, mint a lábak, a hónalj vagy a felső ajak. Csak ne felejts el betartani néhány egyszerű szabályt: a gyantázandó területeket néhány nappal a beavatkozás előtt hámlasztani kell, és utána ne eddz, mert az izzadság irritálhatja a bőrödet. A nehezebben elérhető helyekkel forduljon szakemberhez a legjobb eredmény érdekében.

6. Gyengéd hámlasztás

A kíméletes hámlasztás olyan eljárás, amelyet otthon is könnyen elvégezhetünk hetente egy gyengéd peeling segítségével. Csak kerülje a bőrt irritáló durva súrolószereket. Elvégre a DIY arcápolás már évekkel a szalonok előtt is létezett. A szalonok előnye, hogy professzionális tanácsokat adnak, és különféle termékeket kínálnak. Nem kell túlfizetni olyan egyszerű eljárásokért, amelyeket a fürdőszobában is elvégezhet.

7. Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió egy nem invazív kozmetikai eljárás, amely segít hámlasztani és eltávolítani az elhalt hámsejteket finom kristályokkal vagy gyémántheggyel. Annak ellenére, hogy kaphatók otthoni mikrodermabráziós készülékek, sokkal jobb, ha szakembert keres fel ezzel az eljárással, mivel a készülék kezelése speciális képzést igényel. Ha megpróbálja saját maga elvégezni, azzal a bőr traumatizálását kockáztatja.

8. A szemöldök formázása

Az, hogy a szemöldökformázást otthon végezd-e el, nagyban függ a képességeidtől, de a szalonok itt sokkal több előnyt nyújtanak. A szakemberek tanácsot tudnak adni a legjobb formázással kapcsolatban, jobb szögből dolgoznak (mivel a leghatékonyabb formázáshoz közeli látószögre van szükség), és sokkal kevesebb időt igényelnek, mint te magad. Természetesen két találkozó között is korrigálhatod a szemöldököd formáját.

9. Manikűr és pedikűr

A szalonban történő körömápolás pihentető élmény és tökéletes megoldás, ha egy különleges eseményen veszel részt, és szeretnél tökéletesen kinézni, de vajon tényleg megéri? Rengeteg pénzt spórolhatsz, ha megtanítod magadnak, hogyan csináld otthon: számos kellék áll rendelkezésre, és egy kis gyakorlással elsajátíthatod ezt a képességet, és csak azért jársz szalonba, hogy alkalmanként kényeztesd magad.

10. Fogfehérítés

A professzionális fogfehérítés a fogorvosnál drága lehet, míg az otthoni fogfehérítő eszközök, például a fehérítő fogkrémek, zselék és csíkok is igen hatékonyak lehetnek. Ezeket az otthoni fogfehérítőket könnyű használni, és sokkal olcsóbbak, mint a fogorvosnál tett látogatás. Szakorvosi kezelésre csak akkor van szükség, ha az ínye különösen érzékeny, és hajlandó fizetni a gyors eredményért.

10 Különbség A Professzionális És A DIY Szépségápolási Kezelések Között

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!