szepsegszalon_valasztas

10 Jel, Amelyek Segítenek Észrevenni Egy Jó Szépségszalont És Elkerülni Az Amatőröket:

Mindannyian felkeressük időnként a szépségszalonokat, hogy levágjuk a hajvégeket, manikűrözzünk, vagy megigazítsuk a szemöldökünket. Azt mondják, a szépség áldozatokat követel, de ez nem lehet olyasmi, ami veszélyezteti az egészségünket és a biztonságunkat, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk a szalon és a fodrász kiválasztásakor. És ez nem csak a szalon tisztaságáról és az ott dolgozók profizmusáról szól.

Ezek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy nem szabad visszatérned abba a szalonba, mert nem profik dolgoznak ott:


1. A szakember nem sterilizált és/vagy nem eldobható eszközöket és fogyóeszközöket használ.

Előfordul, hogy egy szépségszalonba érkezve azt látod, hogy a fodrász egy olyan fésűvel közeledik feléd, amelyik a zsebéből kilóg, és amelyet már más ügyfeleken is használt. Ez egy tisztességes szalonban nem helyénvaló, mivel a nem eldobható eszközöket használat előtt mindig fertőtleníteni vagy sterilizálni kell.

Ideális esetben a szakembernek egy fertőtlenített eszközöket tartalmazó kézműves csomagot kellene kinyitnia közvetlenül Ön előtt. A színes jelzők nem fogják hagyni, hogy becsapják Önt.

2. A szemöldökstylist nem kéri meg, hogy mosolyogj.

Ahhoz, hogy megtalálja a számodra megfelelő szemöldökformát, a jó művésznek figyelembe kell vennie az arcod egyéni sajátosságait. Ehhez megpróbál veled beszélgetni, és mosolyra fakasztani. Ha a beszélgetés során például a jobb szemöldököd megemelkedik, a szakember nem fogja megemelni a beavatkozás során.

3. A fodrász nem masszírozza a fejedet mosás közben.

A fejbőr masszírozása hajmosás közben sok szépségszalonban bevett gyakorlat. Ez serkenti a vérkeringést és elősegíti a haj növekedését. Emellett gyengéd hámlasztást is biztosít, így az elhalt hámsejtek nem halmozódnak fel, ami korpásodáshoz vezet. Ha a fodrász nem masszírozza meg a fejbőrét, az egy piros zászló, ami azt jelzi, hogy a szolgáltatás ebben a szalonban távol áll az előkelőségtől.

4. A sminkes ecseteit poharakban tárolja.

Egy jó sminkmester ecseteit soha nem nyílt felületen tárolja, hanem speciális tokokban. Ellenkező esetben porosodni fognak. Minden ecsetet csak egy ügyfél sminkeléséhez használnak, és további használat előtt alaposan fertőtlenítik.

5. A kozmetikai termékeken és a géllakkokon nem szerepel a felbontásuk dátuma.

Minden kozmetikai terméknek saját lejárati dátuma van a csomagolás felbontása után. A rúzsok átlagosan 1 évig, a szemfestékek 3-6 hónapig, a szempillaspirálok pedig 3 hónapig tárolhatók. A zselés körömlakknak is megvannak a maga előírásai. Némelyikük a flakon felbontása után 1 évvel használhatatlanná válik.

A szépségszakértők számára nehéz megjegyezni, hogy az egyes termékeket mikor bontották fel, ezért a felbontási dátummal ellátott matricák garantálják az ügyfélnek, hogy nem lejárt szavatosságú termékkel sminkeltek.

6. A tiszta törülközőket nyitott polcokon tárolják.

A hírnevükkel törődő szépségszalonok nagyon odafigyelnek arra, hogyan tárolják a törölközőket. Nyitott polcokon csak egyenként becsomagolt textíliákat lehet tartani, különben porosodnak, és használatuk nem lesz higiénikus. A mosott, elhasználódott törölközők nem lehetnek jó minőségű szépségszalonban.

7. A szépségipari szakemberek figyelmét munka közben elvonja valami.

Az a szakember, akinek folyamatosan elvonja a figyelmét a telefonja, rossz benyomást kelthet, különösen, ha egyik kezével magánéleti témákról beszél, vagy üzenetet ír, a másikkal pedig a haját próbálja formázni vagy a szemöldökét trimmelni.

Ha a kozmetikus úgy dönt, hogy kezelés közben felveszi a telefont, fontos, hogy kezet mosson, mielőtt az arcához érne. És persze senki sem örülne annak, ha olyan szalonban ülne, ahol az alkalmazottak egymással beszélgetnek, a magánéletükről és az ügyfelekről beszélgetnek.

8. Egy kozmetikus, aki túlzásba vitte a kozmetikai beavatkozásokat magán.

A szakértők szerint a kozmetikus arcán lévő rengeteg töltőanyagnak riasztania kell az ügyfelet. Az erősen túlméretezett ajkak például arra utalhatnak, hogy a mesternek szakmai deformációja van, ami azt jelenti, hogy elfogult lehet az ügyfelei külsejével kapcsolatban, és hasonló eredményeket nyújt az arcukon.

9. Hosszú körmökkel rendelkező szépségipari szakember

A fodrász, sminkes, szemöldökmester vagy körömtechnikus hosszú körmei kellemetlenséget okozhatnak az ügyfélnek, esetleg megkarcolhatják. Ha a fodrász például kesztyű nélkül dolgozik, a körmei belekapaszkodhatnak a hajba.

10. A művész nem kérdezi meg, hogy tetszik-e, amit csinált.

Az eljárás befejezése után a művésznek mindig meg kell kérdeznie, hogy elégedett vagy-e az eredménnyel. Fontos, hogy a szakember visszajelzést kapjon, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz. Ha úgy érzed, hogy azonnal meg akarnak szabadulni tőled, és nem törődnek az érzéseiddel, akkor jobb, ha keresel egy ügyfélközpontúbb szalont.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!