10 Jel, Hogy A Boldogságod Túlságosan A Partneredtől Függ:

A párok többsége így vagy úgy, de függ egymástól. De ha a partneredre van szükséged ahhoz, hogy kitöltsd az érzelmi szakadékot, akkor valószínűleg nem sokat teszel azért, hogy egyedül is kielégítsd az érzelmi szükségleteidet – állítják a pszichológusok. A partneredtől való függés nemcsak a szerelmi életedre, hanem az általános jólétedre is hatással lehet, állítják a szakértők.

Folyamatosan keressük a szakértői véleményeket arról, hogyan virágozhat a párkapcsolat harmóniában.

Szeretnénk, ha többet tudnál meg azokról a finom jelekről, amelyek azt jelentik, hogy a partneredtől való érzelmi függőséged olyan erős, hogy valójában nem engedi, hogy teljes mértékben élvezd a romantikát.

 

Utánozod a partnered hangulatát, függetlenül attól, hogy valójában hogyan érzel.

 

Folyamatosan utánozod a kedvesed hangulatát, nem azért, mert empátiát érzel. Azért teszed ezt, mert annyira félsz attól, hogy mi fog történni, ha nem vagy egy hullámhosszon a pároddal. Túlságosan aggódsz, hogy megőrizd a békét a kapcsolatban, ezért végül megjátszod a valódi érzéseidet.

 

Gyakran szükséged van arra, hogy a partnered megerősítsen abban, hogy milyen is vagy valójában.

 

Gyakran tétovázol, hogy ki is vagy valójában, vagy hogy a helyes utat választottad-e. Gyakran szükséged van a partnered megerősítésére, hogy jó és tisztességes ember vagy. Előfordulhat, hogy túl sok támogatást kérsz a párodtól, és csak akkor leszel felemelő és motivált, ha megnyugtat, hogy minden tökéletes lesz, és minden célodat el fogod érni.

 

Féltékenynek érezheti magát, ha a partnere néha a kapcsolaton kívül találja meg a boldogságot.

 

Úgy érezheti, hogy a kapcsolata az egyetlen dolog a világon, ami boldoggá teheti. Fenyegetve érzed magad, amikor tudod, hogy a partnered a kapcsolatotokon kívül máshol is élvezi az életét. Féltékenynek érezheti magát a hobbijaira, vagy amikor a barátaival vagy a szüleivel tölt időt. A kellemetlenséged akkor jelentkezik, amikor rájössz, hogy veled ellentétben neki vannak olyan tevékenységei, amelyeket az irántad érzett érzelmein kívül is élvezetesnek talál.

 

Bízol abban, hogy a partnered helyetted hozza meg a döntéseidet.

 

Soha nem akarsz egyedül döntéseket hozni, mert túlságosan félsz a felelősségtől, ami minden döntéssel jár. Gyakran engedsz a partnerednek, és azt teszed, amit ő mond, mert nem akarod megbántani őt a függetlenségeddel. Még akkor is, ha az érzéseid éppen az ellenkezője, inkább követed a partnered kezdeményezését, és elfogadod az elképzeléseit, mintha azok lennének az egyetlen helyes út.

 

A személyiséged vagy a megjelenésed megváltozott annak alapján, hogy a párodnak mi tetszik.

 

Régebben “társasági ember” voltál, és élvezted a bulizást, most pedig egy félénk kismadár vagy, aki már nem is szokott társaságba járni. Lehet, hogy a partnered vonzónak találja a rövid hajat, ezért levágattad a sajátodat, hogy megfeleljen az ő szépségszabványainak, még akkor is, ha nem kértek rá.

 

A haj nem nagy ügy, de ez a viselkedés mérgezővé válhat. Például, ha kizárólag azért próbálsz fogyni, mert a partnered azt mondja, hogy fogynod kell. Ha nem tetszel neki úgy, ahogy vagy, akkor a boldogságod veszélyben van.

 

Lemondasz a saját igényeidről a partnered javára.

 

Egy egészséges párkapcsolatban folyamatos az adás és vétel minden lehetséges módon. Ezáltal ti ketten egy csapatnak érzitek magatokat. De ha önfeláldozó üzemmódba kapcsolsz, akkor valószínűleg többet adsz, mint amennyit valójában kapsz. Ha gyakran megfeledkezel a saját igényeidről és szükségleteidről, és csak azért teszel eleget a partnered elvárásainak, hogy a kedvében járj, egy nap talán felrobbansz a frusztrációtól.

Csak a kapcsolatodra koncentrálsz.

 

Felhagysz minden más társadalmi kapcsolat fenntartásával. Feláldozod a barátaidat és a családodat, még akkor is, ha a partnered valójában nem ragaszkodott hozzá. Egyszerűen nem csinálsz semmi mást, mert annyira lefoglalja az elmédet a kapcsolatod tökéletesítése.

 

Megszállottja vagy annak a gondolatnak, hogy robosztus párnak kell lennetek, még akkor is, ha mindkettőtöknek nincsenek nyilvánvaló problémái, ami valójában párkapcsolati problémákat idézhet elő. Ettől csak kielégítetlenek és csalódottak lesztek.

 

Figyelmen kívül hagyod a figyelmeztető jeleket, és mégis a partnereddel maradsz.

 

Lehet, hogy közömbössé válik, vagy állandóan vitatkoztok, de te mégis a kapcsolatban maradsz. Még akkor is, ha a szíved mélyén tudod, hogy talán jobb lenne szakítani. Lehet, hogy azért ragaszkodsz annyira a kapcsolatodhoz, mert teljesen függővé váltál a kedvesedtől, és egyszerűen elveszettnek éreznéd magad nélküle.

Ha úgy érzed, hogy nélküle mindenben kudarcot vallanál, akkor ez az érzelmi függőség mérgező lehet. Ha nem vagy biztos benne, keresd a jeleket.

 

Minden érzelmedet elzárod, még akkor is, ha vitatkoztok.

 

Nem akarod megmutatni a kedvesednek, hogy feldúlt vagy, és minden érzésedet magadban tartod, csak a pozitív ember képét őrizd meg. Nem akarsz a bajok okozója lenni – talán még azt is elhiszed, hogy a negatív kisugárzásod miatt kinyithatja az ajtót, és elmehet. Veszekedés közben inkább egyetértesz a véleményükkel, minthogy kimutasd, hogy nem vagy elégedett, és soha nem hagyod, hogy bármiért is őt hibáztasd.

 

Nem tudod kontrollálni az érzelmeidet, amikor a partnered távol van.

 

Lehet, hogy csak akkor érzi magát felemelőnek és vidámnak, ha a partnere a közelében van. Amikor éppen nincs veled, hangulatingadozásokat, dühöt és szorongást tapasztalsz, és nem tudod kordában tartani az érzelmeidet. Állandóan azon gondolkodsz, hogy mivel van éppen elfoglalva, és hogy szeret-e még mindig, és ez aláássa a saját harmóniádat és boldogságodat.

 

Élvezed, hogy érzelmileg függsz a másiktól, vagy megpróbálsz küzdeni ez ellen az érzelmi állapot ellen? Mi az a dolog egy kapcsolatban, ami elronthatja a boldogságodat?

 

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!