10 Jel, Amiről Felismerheted A Hazug Embereket:

Kihívás lehet megmondani, hogy valaki hazudik-e neked. A legtöbb esetben, amikor kételkedsz egy másik ember őszinteségében, ezernyi gondolat fut át az agyadon.  
Szerencsére mi is tudjuk, hogy számos jel van, amit kereshetünk, amikor megpróbáljuk kiszűrni a hazugságot.

 

 

Íme tíz tényező, amelyek még a legtapasztaltabb és legravaszabb hazudozókat is leleplezi.

1. Testbeszéd. Ha gyanús, amit valaki mond, inkább a gesztusokra figyeljünk, mint a szavakra. A hazugok hajlamosak arra, hogy a kezüket rejtve tartsák (összekulcsolják a kezüket, zsebre dugják, ráülnek, vagy a hátuk mögött tartják), és nehezen ülnek egyenesen, amikor hazudnak, és gyakran idegesen kopogtatják a lábukat. Ha összeszorítják vagy megnyalják az ajkukat, miközben kérdezel tőlük, az is jelezheti, hogy nem mondanak igazat.

2. Légzés. Amikor az emberek hazudnak, hajlamosak nehézkesen lélegezni, és a hangjuk is felszínessé válhat, mert a véráramlásuk és a szívritmusuk megváltozik, mivel idegesekké válnak.  

3. Merevség. A hazudozók gyakran nagyon feszültek, ezért a test természetellenes merevségére figyelve kiszúrhatjuk a hazudozót. A vállvonogatások, a keresztbe tett karok vagy bokák a gyanúsított becstelenségét és kényelmetlenségét mutatják.

4. Túlzott izzadás. A hazugságmondás még a legtapasztaltabb hazudozókat is stresszesnek érzi. És amikor hazudunk, még ha fehér hazugságról is van szó, sokkal jobban izzadunk, mert az izzadás természetes stresszreakció. Így elég gyakori, hogy azok, akik hazudnak és félnek a leleplezéstől, bőségesen izzadnak.

5. Nézz a szemembe! A hazudozó megpróbálja elkerülni, hogy rád nézzen, de még ha szemkontaktust is létesítünk, akkor is vagy bámulni fog téged anélkül, hogy sokat pislogna, vagy a szokásosnál gyorsabban pislog.

6. Váltsunk témát! Mindenki sebezhetőnek és kényelmetlenül érzi magát, amikor hazudik. Még ha valaki tapasztalt hazudozó is, akinek rezzenéstelen az arckifejezése, belül pánikol. A hazudozó biztosan megpróbál gyorsan témát váltani, és más témára ugrani.

7. Fokozott kéz a kézzel való érintés. Figyeljünk minden olyan gesztusra, amit a gyanúsított az arca felé tesz. A hazudozók hajlamosak a szokásosnál gyakrabban megsimogatni a hajukat, megérinteni az arcukat és a nyakukat, dörzsölni és vakargatni az orrukat, és eltakarni a szájukat.

8. Túlságosan védekező magatartás. Amikor szembesítjük a hazudozót a tényekkel, általában rendkívül védekezővé válik, nem hajlandó válaszolni a kérdésekre, és még hazugsággal is vádolja Önt. Ha a gyanúsított az Ön kérdéseire olyan mondatokkal válaszol, mint “Miért akarja ezt tudni?” vagy “Ez most nem fontos”, akkor biztosan elérte a határait, és ezt a védekezést támadásként használja.

9. Hangnem és sebesség. Amikor egy személy hazudik, a hangja magasabb hangmagasságúvá válhat, mivel a hangszálak megfeszülnek. A hazudozó a szokásosnál gyorsabban vagy monoton hangon kezdhet beszélni, dadoghat vagy dadoghat, és beszédhibákat követhet el.

10. Csúcstechnológia. Sokkal könnyebb hazudni telefonon vagy sms-ben, ahol nincs szemkontaktus és testbeszéd, mint a szemtől-szembe kommunikációban. Ráadásul az írás több időt ad a hazugnak a válaszok megtervezésére és az alibijének megerősítésére. Figyeljen oda, ha az illető nem egészen önmagát adja, megpróbál gyorsan témát váltani, és olyan kifejezéseket használ, mint “Hogy őszinte legyek…” vagy “Amit valójában úgy értek…”.

10 Jel, Amiről Felismerheted A Hazug Embereket

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!