10 Innovatív Öregedésgátló Kezelés, Amelyet Ki Kell Próbálnod 2022-ben:

A kutatás és a technológia legújabb fejlődésének köszönhetően a hatékony öregedésgátló kezelések szélesebb spektruma áll a betegek rendelkezésére, mint valaha. Ez egy izgalmas időszak, de az, hogy melyik kezelést érdemes kipróbálni, megterhelő lehet.

Hogy segítsünk leszűkíteni, mely kezelések segíthetnek abban, hogy 2022-ben elérje céljait, felvázoltuk a 10 leginnovatívabb öregedésgátló kezelést, amelyek a zsír és a ráncok csökkentésétől kezdve az izmok feszesítésén át a sérült sejtek helyreállításáig mindent megtesznek. Ez a bontás segít eldönteni, hogy melyik öregedésgátló kezelést próbálja ki legközelebb.

Mik azok az öregedésgátló kezelések és miért érdemes őket elvégezni?


Azokat a kezeléseket, kiegészítőket vagy gyógyszereket, amelyek csökkentik az öregedés tüneteit vagy növelik a páciens egészségi élettartamát (azt az időtartamot, ameddig fiatalos és egészséges marad), öregedésgátló kezeléseknek tekintik. A regeneratív orvoslás nagy része az öregedésgátlásra vagy az egészséges öregedésre összpontosít.

Ez azért fontos, mert e terápiák és kezelések nélkül a természetes öregedés fájdalmas mellékhatásokkal járhat, mint például csontritkulás, ízületi fájdalmak, bőr- és izomvékonyodás és még sok más. Ha proaktív lépéseket teszel és kihasználod az alább felsorolt innovatív öregedésgátló kezeléseket, az meghosszabbíthatja egészségesen eltöltött életéveidet és javíthatja életminőségét.

 

 

Összetevők, amelyek öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek

Számos olyan élelmiszer és étrend-kiegészítő létezik, amelyek fogyasztásuk vagy helyi alkalmazásuk esetén bizonyítottan öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az antioxidánsokat tartalmazó élelmiszerek, mint például az áfonya és a brokkoli, segíthetnek semlegesíteni a szabad gyököket. A narancs- és gránátalmalevek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. A kollagén és a retinol a bőr textúráját javító képességeik miatt az arckrémek népszerű összetevőivé váltak.

A legfontosabb tényező azonban az, hogy megfelelő mennyiséget kap-e ezekből a tápanyagokból és összetevőkből. A szervezetünknek például vasra van szüksége. Ez egy létfontosságú ásványi anyag, amely szerepet játszik abban, hogy a szervezet képes legyen oxigént szállítani és felszívni. A túl kevés vas vérszegénységhez vezethet, ezért fontos, hogy elegendő vasat kapjunk. A túl sok vas azonban máj- és vesekárosodáshoz vezethet. Az emberi egészség, a hosszú élet és a fiatalság kulcsa az egyensúly megtalálásában rejlik. Ha a test minden rendszere, szerve és sejtje a lehető legjobb teljesítményt nyújtja, és harmóniában működik, az öregedésgátló hatások mélyrehatóak lehetnek.

Idén kipróbálandó öregedésgátló kezelések

Mikrotápanyag-vizsgálat


A mikrotápanyag-vizsgálat vitathatatlanul az első lépés, amelyet mindenkinek meg kell tennie az öregedés elleni utazás során, mivel mélyebb megértést nyújt az emberi test egyedi egészségi és kémiai összetételéről. A mikrotápanyag-teszt 30 különböző vitamin, ásványi anyag, antioxidáns és aminosav szintjét elemzi a szervezetben. Ez nem csak abban segíthet a betegeknek, hogy korrigálják a vitaminhiányt, mielőtt az mellékhatásokhoz vezetne, hanem a már tünetessé vált krónikus állapotok mögöttes okát is pontosan meg tudja határozni. Akár elsődlegesen egészséges, akár krónikus egészségügyi problémától szenved, a mikrotápanyag-vizsgálat értékes felismeréseket nyújthat, amelyek lehetővé teszik, hogy egészségügyi szolgáltatóid pontosabb döntéseket hozhassanak az orvosi és öregedésgátló kezelésekkel kapcsolatban.

Bioidentikus hormonpótló terápia

A bioidentikus hormonpótló terápiát (BHRT) általában a menopauza tüneteinek, például a hőhullámoknak, a hangulatingadozásoknak, az alacsony libidónak, valamint az energia és a jó közérzet csökkenésének enyhítésére használják. A BHRT a csontritkulás, a haj elvékonyodása, a memóriavesztés, a fibromyalgia és az inkontinencia hatékony kezelési módja férfiaknál és nőknél egyaránt. Bizonyos hormonok termelése már a 30-as éveink közepén csökkenni kezd.  Idővel ez a hormoncsökkenés megváltoztatja a sejtek és szövetek működését, és számtalan kellemetlen tünethez vezethet. A BHRT segít korrigálni a hormonális egyensúlyhiányt azáltal, hogy olyan hormonokkal látja el a szervezetet, amelyek pontosan ugyanazzal a kémiai és molekuláris szerkezettel rendelkeznek, mint a szervezet által termelt hormonok. A BHRT tökéletes példája annak, hogy az örgedésgátló kezelések hogyan segíthetnek a betegeknek méltóságteljesebben és fájdalommentesebben öregedni.

IV infúziós terápia

Mivel az intravénás infúziós terápia kifejezés bármilyen intravénásan beadott táplálékkiegészítőt vagy gyógyszert jelöl, számos öregedésgátló kezelés áll rendelkezésre intravénás infúziós terápiaként. Az infúziós terápia legfőbb előnye a tápanyagok közvetlen bejuttatása a véráramba. Ez megkerüli a gyomor-bélrendszert, amely a tápanyagok jelentős részét lebontja és a szervezet számára használhatatlanná teszi. Az intravénás infúziós terápia képes a vitaminokat, tápanyagokat és gyógyszereket gyorsabban és nagyobb mennyiségben eljuttatni az azokat igénylő sejtekhez. Az infúziós terápia segíthet a megismerés javításában, a szív és a csontok egészségének fokozásában, valamint a légzési problémák kezelésében. Ha gyorsan szeretne erőteljes eredményeket elérni, az infúziós terápia kiváló kezelési lehetőség.

NAD IV terápia

Egy bizonyos IV infúziós terápia, amely népszerűségre tett szert, mint öregedésgátló kezelés, a NAD IV terápia. Ez a természetes kezelés egy B3-vitaminból származó koenzimet juttat a szervezetbe, amely képes fokozni a kognitív funkciókat, az energiaszintet, a memóriát, a hangulatot, az izmok egészségét és a bőr megjelenését. A NAD szintje az életkor előrehaladtával csökken, és létfontosságú szerepet játszik a szirtuin útvonalban.  A NAD fiatalos szintre történő visszaállítása javítja a mitokondriális működést, és komoly lehetőséget mutat az öregedés tüneteinek visszafordítására.  

Gyógyszerek és kiegészítők

Bizonyos gyógyszerek nem kifejezetten öregedésgátló hatásúak. A naltrexont például a kábítószerrel való visszaélésből vagy függőségből felépülő emberek számára írják fel. A mi alacsony dózisú naltrexon-terápiánk azonban csak annyi gyógyszert ad be, hogy a szervezet endorfintermelésének növekedését idézze elő; ez a kémiai anyag fokozza a jó közérzetet és kiegyensúlyozza az immunrendszert. Ez azért előnyös, mert az immunrendszer az életkor előrehaladtával gyengül, ami növeli a betegségek kockázatát. Az általunk kínált egyéb gyógyszerek, amelyeknek a címkén kívüli öregedésgátló hatásuk van, közé tartozik a metformin, a rapamicin, az oxitocin és az intranazális NAD. Mindegyikük felírható egy kényelmes telemedicinális konzultáció során.

 

Hiperbár oxigénterápia

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) hatékony eszköz minden korosztály számára, mivel növeli a szervezet oxigénszállító és -felvevő képességét, valamint javítja a sérült sejteket és szöveteket. A HBOT regeneráló és öregedésgátló kezelésként gyógyítja a szöveteket, és bizonyítottan mobilizálja és növeli az őssejtek aktivitását.  A HBOT alkalmazható az ízületi gyulladás, az agyrázkódás, a cukorbetegség okozta fekélyek, az Alzheimer-kór, a demencia, a csontvelőgyulladás és más betegségek tüneteinek kezelésére vagy enyhítésére. A HBOT nem invazív, fájdalommentes (bár a repülőgépen való tartózkodáshoz hasonló nyomási kellemetlenséget tapasztalhatunk), és erőteljes eredményeket hozhat.

Emsculpt®

Az Emsculpt® az egyik legnépszerűbb testkontúrozó kezeléssé és fogyókúrás eszközzé vált a piacon – és nem véletlenül. Ez a teljesen non-invazív kezelés nemcsak zsírt éget, hanem izomszövetet is épít. Az Emsculpt® a has, a fenék, a bicepsz, a tricepsz, a vádli és a combok erősítésére, feszesítésére és tonizálására használható. Hatékony módja annak, hogy megszabaduljon a makacs zsírpárnáktól, erősítse a törzsizmokat a stabilitás növelése és a sérülések elkerülése érdekében, valamint erősítse az izmokat és gyorsítsa a felépülési időt bizonyos sérülések után. A megfelelő izomzat segít a testnek abban, hogy az öregedési folyamat során erős maradjon, segít megelőzni az olyan állapotokat, mint a csontritkulás és a cukorbetegség.  Az Emsculpt®-t mint a korral járó izomcsökkenés tompításának eszközét vizsgálják, így izgalmas kiegészítése az öregedés elleni listánknak.  

PRP és őssejtterápiák

A vérlemezke-rich-plasma (PRP) terápia a szervezet sérülésekre adott gyógyító válaszreakcióját hasznosítja. A vérlemezkék több száz olyan növekedési faktort tartalmaznak, amelyek segítik a szövetek gyógyulását.  Amikor a PRP-t a sérült szövetbe injektáljuk, az jelzi a környező szöveteknek, hogy javítsák ki a sérülést és állítsák helyre a normális működést. Amikor a páciens saját vérlemezkéit tartalmazó koncentrált szérumot fecskendeznek a fájdalom helyére, a PRP-terápia segít a túlterheléses sérülések, íngyulladás, rotátorköpeny-szakadás, porckorongsérv, izomhúzódás és sok más sérülés gyógyításában. A PRP-t jelenleg elsősorban ortopédiai sérüléseknél, bőr- és hajgyógyászatban, sebészeti segédeszközként és a fogászatban alkalmazzák.  Végső soron mind a PRP, mind az őssejtterápia a fájdalomcsillapítás mellett a sérült szövetek és sejtek regenerálódását is segíti.

Az őssejtterápia vélhetően a PRP-hez hasonlóan viselkedik, a sérülés helyére “érkezik”, és egy jól hangszerelt javító szimfóniát vezényel.  Az őssejteket közvetlenül ugyanattól a betegtől lehet kinyerni és felhasználni, vagy a betegen kívülről származó emberi forrásból is nyerhetőek. Valójában az őssejtterápia és a PRP-terápia néhány azonos állapotot kezel, és a gyógyulás maximalizálása érdekében akár együtt is alkalmazhatók. Az őssejtterápia és a PRP-terápia közötti egyik fő különbség az, hogy a sejteket hogyan nyerik ki a szervezetből. A vérlemezkéket a karon keresztül történő vérvételből nyerik, míg az őssejteket általában a csípőnél lévő csontvelőből nyerik. Tudjon meg többet ezekről az erőteljes öregedésgátló kezelésekről itt.

Akupunktúra

Az akupunktúra évezredek óta ismert. Számtalan kozmetikai, öregedésgátló és egészségügyi előnyt kínál, nagyon alacsony mellékhatáskockázattal. Az Egészségügyi Világszervezet elismeri az akupunktúra pozitív hatását a menopauza, az ízületi gyulladás, az osteoarthritis és számos más, az öregedéssel kapcsolatos tünetre.

Az arc akupunktúra bizonyítottan csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését, ragyogóbbá teszi az arcszínt, javítja a bőr tónusát és textúráját, csökkenti az állkapocsfeszültséget, valamint minimalizálja a pórusokat, a puffadást, a duzzanatot és a megereszkedést. További előnyként az akupunktúra stresszoldó hatású, és sokan szívesen használják a kezelést arra, hogy meditáljanak, nyugtató zenét hallgassanak, vagy szünetet tartsanak a dolgos napjukból.

Microneedling

A kollagén indukciós terápia, vagy micronedling egy minimálisan invazív öregedésgátló kezelés, amely csökkenti az arc- és aknés hegek, napfoltok, finom vonalak és ráncok megjelenését. A micronedling bizonyítottan javítja a bőr általános textúráját, csökkenti a bőr megereszkedését és minimalizálja a pórusokat.

Az olykor “vámpír arckezelésként” emlegetett micronedlinget leggyakrabban az arcon alkalmazzák. A kezelések során apró tűk mikrotraumákat (apró szakadásokat) okoznak a bőrben, ami serkenti a véráramlást és a felszín alatti kollagéntermelést. A micronedling alkalmazható önálló kezelésként vagy más öregedésgátló kezelésekkel, különösen a PRP-terápiával együtt.

10 Innovatív Öregedésgátló Kezelés, Amelyet Ki Kell Próbálnod 2022-ben

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!