10 Hétköznapi Dolog, Amit Rosszul Csinálunk És Fel Sem Fogjuk, Hogy Miért:

Ha egyszer megszoktuk, hogyan kell alapvető dolgokat csinálni, úgy tűnik, semmi sem tudja megingatni a magabiztosságunkat abban, ahogyan ezeket csináljuk. Mégis, amikor rájövünk, hogy rosszul alszunk, rosszul iszunk vizet, vagy akár rosszul lélegzünk, kicsit megkérdőjelezzük a képességeinket. Legalábbis a cikk elolvasása után mindent azonnal helyre tudunk hozni.

 

Találtunk olyan dolgokat, amiket valószínűleg rosszul csinálsz:

 

1. Az ujjaiddal nyitod meg a csapot

 

Alaposan kezet mosol, hogy elkerüld a baktériumokat. Kétszeresen is védekezhetsz, ha a csuklóddal nyitod meg a csapot, így nem kell tiszta kézzel a csaphoz érned.

 

2. Használj olyan hajcsatot, aminek a bordái felfelé néznek.

 

Amikor hajcsatokat használsz, ügyelj arra, hogy a bordáik lefelé nézzenek. Arra tervezték őket, hogy a hajszálakat a helyükön, a fejbőrhöz közel tartsák. A gombostűk lapos oldala nem biztosít jó tartást.

 

3. A mellkasoddal lélegzel

 

A hasi légzés a helyes módja a légzésnek. Csökkenti a mellkasban lévő nyomást, és a szív nem dolgozik olyan keményen. A mellkasi légzés kevésbé hatékony, megterheli a nyakat és a mellkast is, és hiperventillációt okozhat.

 

4. A görögdinnye félbevágása

 

Ahelyett, hogy félbevágnád, először vágd le a héját, ügyelve arra, hogy ne távolítsd el a lédús részeket. Ha ezzel megvagy, vágd a görögdinnyét deszkákra, később pedig kockákra.

 

5. Nem eszed meg az alma magházát

 

Egy tanulmány szerint az alma magháza a gyümölcs legtáplálóbb része. Nemcsak rengeteg rostot és flavonoidot tartalmaz, hanem olyan baktériumokat is, amelyek elősegítik a bélrendszer egészségét.

 

6. Műanyag kagylóhéjú csomagok vágása

 

Ehhez jobb, ha konzervnyitót használsz. Az ollóval legtöbbször nem lehet elvágni a műanyagot, késsel pedig veszélyes lehet. Szerencsére egy konzervnyitóval könnyedén megteheted – csak annyit kell tenned, hogy úgy helyezed el, ahogyan egy konzervdoboz kinyitásakor tennéd.

 

7. Hason alvás

 

A hason alvóknál nagyobb a hát- és nyakfájás kockázata, ráadásul a terhes nők számára is veszélyes lehet. Ezzel szemben a háton alvás a legjobb pozíció a gerincnek.

 

8. Vízivás állva

 

Ha egyszerre állsz és iszol, a víz túl gyorsan folyik lefelé a testedben. Ez vízfelhalmozódáshoz vezethet az ízületekben, és még az emésztőrendszeredet is károsíthatja. A legjobb, ha ülve, lassan kortyolgatod a vizet.

 

9. Az ételek újramelegítése a mikrohullámú sütőben

 

Az ételek tányérra halmozása és azonnali betétele a mikrohullámú sütőbe nem a legjobb módja az étel felmelegítésének. A legtöbbször egyes részek hidegek lesznek. Ennek elkerülése érdekében hagyj egy kis helyet a tányér közepén. Így az étel egyenletesen fog felmelegedni.

 

10. A csuklóhoz illő alapozás

 

A csuklód nincs annyira kitéve a napnak, mint az arcod és a nyakad. Valószínűleg nem is hordja ugyanazt a színt, mint az arcod. A helyes módszer, ha a mellkasodon ellenőrzöd az alapozó színét. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább a nyakadon.

10 Hétköznapi Dolog, Amit Rosszul Csinálunk És Fel Sem Fogjuk, Hogy Miért

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!