10 Hétköznapi Dolog, Ami Nem Is Olyan Ártalmatlan, Mint Gondoltuk:

Nap mint nap rengeteg különböző dologgal találkozunk, amelyek kényelmesnek és modernnek tűnnek. Igazán progresszívnek érezzük magunkat velük, és úgy gondoljuk, hogy törődünk magunkkal és a világgal. A legtöbb ilyen eszközt gondolkodás nélkül használjuk. Sajnos, ha rosszul használjuk őket, némelyikük könnyen károsíthatja az egészségünket.

 

Egy kis kutatás után rájöttünk, hogy milyen árnyoldalai vannak az általunk hasznosnak tartott dolgoknak:

 

Pamut bevásárlótáskák

 

Ha rendszeresen ugyanazt a pamut bevásárlótáskát használja, akkor az valószínűleg nagyon koszos. A műanyag zacskók alternatívájaként használjuk őket, amelyeket nyilván nem mosunk ki. A pamutszatyrok azonban más megközelítést igényelnek.

 

A legtöbben bevallják, hogy még soha nem mosták ki újrahasználható táskáikat, és ez hiba. Az olyan élelmiszerekből, mint a hús, a hal, a gyümölcsök és a zöldségek maradványai elkerülhetetlenül veszélyes mikroorganizmusok kialakulásához vezetnek, ezért legalább hetente egyszer, ha nem minden használat után ki kell mosni a táskát.

 

Emellett az újrahasználható pamutszatyrok nem is olyan környezetbarátok, mint gondolnánk. Előállításukhoz rengeteg vízre van szükség. Nem mindig lehet őket újrahasznosítani, mert a rájuk nyomtatott márkák logói gyakran tartalmaznak PVC-t. A legkörnyezetbarátabbak az újrahasznosított műanyagból készült táskák.

 

Memóriahabos párnák és matracok

 

Ezek a matracok és párnák a súlyod alatt meghajlanak, majd visszanyerik alakjukat. Így a nyak, a fej és az egész test támogatva van. Attól függően, hogy az ember milyen helyzetben alszik, különböző típusú matracokra és párnákra van szüksége. Ezért fontos a megfelelő választás, különben nagyon rosszul fog aludni és fájdalmai lesznek.

 

Azoknak, akik éjszaka forrónak érzik magukat, nem szabad elfelejteniük, hogy egyes memóriahabos párnák visszatartják a testhőt. Ha valaki mással alszik egy ágyban, akkor az a matrac, amelyik jó a hátának, lehet, hogy rossz a mellettünk fekvőnek, vagy fordítva.

 

Menstruációs csészék

 

A menstruációs csészéket az orvosi közösség általában biztonságosnak tartja. És bár a negatív következmények nem valószínűek, mégis jobb, ha a lehető legnagyobb biztonságban vagy.

 

A rossz méretű csésze irritációt okozhat. A fertőzések megelőzése érdekében a használat előtt és után nagyon alaposan mosson kezet. Ezek az egyszerű szabályok segíthetnek elkerülni sok kellemetlen problémát. Használat előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót is.

 

Csipke fehérnemű

 

A jól kinéző fehérnemű rengeteg veszélyt rejt. Nagyon gyakran a csipke alsóneműk irritációt okoznak, vagy túl erősen nyomják a gyengéd bőrt. Emellett a szintetikus anyagok, a selyem és a poliészter megtartják a hőt és a nedvességet, ami jó környezetet teremt a baktériumok számára. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad csipke alsóneműt viselni, de jobb, ha ritkábban hordod.

 

Nedves törlőkendők

 

A nedves törlőkendők nagyon praktikusnak tűnnek, és könnyedén magaddal viheted őket bárhova. De van néhány probléma. A nedves törlőkendők baktériumokat terjesztenek, ha több felületet törölsz át ugyanazzal a törlőkendővel. Tehát, ha egy kis takarítást kell végeznie, jobb, ha vizet és szappant használ.

 

Emellett a legtöbb nedves törlőkendő mikroműanyag-szálakat tartalmaz, amelyek részben nem biológiailag lebomlóak. Ha ezek a tengerbe kerülnek, károsítják a tengeri élővilágot.

 

Fogkrém

 

Azokra a fogkrémfajtákra gondolunk, amelyek mikrogranulátumokat tartalmaznak, amelyek fehérítik és fényesítik a fogzománcot. A helyzet az, hogy ezek a szemcsék mikroműanyagok. Olyan méreganyagokat tartalmazhatnak, amelyek károsak az egészségünkre.

 

Emellett, ha nem használunk ilyen fogkrémet, az javítja bolygónk ökológiai helyzetét, így egészségesebb hely lesz számunkra.

 

Pamutbetétek

 

A pamutpárnák segítenek eltávolítani a sminket és felhordani a szépségápolási termékeket az arcunkra. De talán észrevetted, hogy a pamut több folyadékot szív fel, mint amennyit eloszlat.

 

Emellett a pamut egy elég durva anyag, amely a gyengéd bőrre nézve koptató hatású lehet. A szálak beleragadhatnak a szembe vagy a szempillákba, illetve a bőrre. A pamutpárnák pedig a smink eltávolítására nem annyira jók.

 

Levegő ionizáló berendezések

 

A levegőionizátorok nagyon népszerűek azok körében, akik törődnek az otthonuk levegőjével és az egészségükkel. A gyártók azt állítják, hogy ezek a készülékek képesek elpusztítani a vírusokat és a baktériumokat, és javítani a közérzetünket. Mint kiderült, van néhány hátulütőjük is.

 

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ionizátorok valóban csökkentik néhány rossz szerves vegyület jelenlétét a levegőben. Ugyanakkor azonban növelhetik az aceton és az etanol mennyiségét a levegőben. Ezek a vegyületek irritálhatják a szemet, az orrot és a torkot. E kockázatok elkerülése érdekében jobb, ha szűrőkkel ellátott és ionizálás nélküli légtisztítókat használ.

 

Csillám

 

Az emberek sok évtizede használják a csillámokat dolgok díszítésére. A különböző korszakokban a csillámokat kövekből, üvegből, sőt még rovarokból is készítették. A modern csillámok alumíniumból és műanyagból készülnek. Mostanában divatos lett, hogy a smink részeként csillámot visznek fel az arcra. Ennek az alkalmazásnak azonban vannak bizonyos kockázatai.

 

Az apró részecskéket könnyen belélegezheted, vagy az étellel a szervezetedbe kerülhetnek. Ez ugyanolyan rossz, mint a kipufogógázok belélegzése. Emellett a csillámpornak nagyon éles szélei vannak, ezért ne engedd, hogy a szemedbe kerüljön.

 

Lábzsák

 

Természetesen a lábzsák segít elkerülni a szennyeződések szétterjedését a helyiségben, és vizuálisan tisztán tartja a padlót, de ez nem jelenti azt, hogy a cipőtalpunkról nem kerülnek a láthatatlan baktériumok a padlóra.

 

Tanulmányok azt mutatják, hogy a lábzsákot viselő emberek majdnem ugyanannyi szennyeződést hagynak maguk után, mint azok, akik nem viselnek.

10 Hétköznapi Dolog, Ami Nem Is Olyan Ártalmatlan, Mint Gondoltuk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!