10 Gyakori Hiba, Amivel A Tudtunk Nélkül A Kopaszodás Oldalára Állunk A Harcban:

A legtöbben hosszú, dús tincsekről álmodunk, de a valóságban a gyönyörű, egészséges haj elérése nem olyan egyszerű, mint szeretnénk. Sajnos az életünk során folyamatosan találkozunk olyan dolgokkal, amelyek rontanak a hajunk állapotán, például a stressz és a különféle környezeti behatások. És bár e két dolog ellen nehéz felvenni a harcot, de vannak más tényezők is, amelyek észrevétlenül károsítják a hajunkat, miközben könnyedén megszabadulhatnánk tőlük.

 

Találtunk néhány olyan dolgot, amely miatt hamarabb kopaszodunk, és amelyeket egyszer s mindenkorra száműznünk kellene az életünkből.

 

1. A Kondicionáló mosás.

 

A kondicionáló mosás azt jelenti, hogy kondicionálót alkalmazunk a hajunkra tisztítás céljából. Talán rosszul hangzik, de a valóságban léteznek olyan speciális kondicionálók, amelyek tökéletesen megfelelnek erre a célra anélkül, hogy károsítanák vagy elnehezítenék a hajadat. Azonban nem minden hajtípus számára előnyös ez a technika. Jobb, ha akkor használod, ha a hajad vastag, durva, száraz vagy göndör.

 

2. A hajad mindig ugyanúgy van elválasztva.

 

Általában a megszokott módon választjuk el a hajunkat, mert így könnyebb és időt takarítunk meg, de ez hajhulláshoz vezethet. Ha mindig ugyanúgy hordjuk a hajunkat, az elnehezíti azt, és töredezést okoz. Ha időről időre változtatsz a dolgokon, az nemcsak azt teszi lehetővé, hogy másképp nézz ki, hanem segít a hajad egészségének megőrzésében is.

 

3. Gyakran viselsz lófarkat.

 

Ha minden nap lófarokba kötjük a hajunkat, az hajtöredezéshez és hajhulláshoz vezethet a hajvonalunk mentén. Ráadásul migrén és nyakfájás is jelentkezhet. Ezért fontos, hogy időről időre változtass a dolgokon.

 

4. Nem használsz úszósapkát, amikor úszol.

 

Nemcsak gyorsabb úszást tesz lehetővé, és tisztán tartja a medencében a hajat, de az úszósapka elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédje a fürtjeidet a klórtól. Bár tévhit, hogy az úszósapkák teljesen szárazon tartják a hajadat, mégis lehetővé teszik, hogy elkerüld a durva vegyszerek hajadra és fejbőrödre gyakorolt hatását. Egy másik tipp, hogy mielőtt a medencébe mész, nedvesítsd meg a hajadat, hogy megakadályozd a medencevíz felszívódását.

 

5. Vidd magaddal a fésűt a zuhanyzáshoz (vagy ne vidd, attól függ).

 

Az, hogy szárazon vagy nedvesen fésüljük-e a hajunkat, nagyban függ a hajtípusunktól. Ha göndörek a tincseid, fésülködj szárítás előtt. Egyenes haj esetén ennek ellenkezője javasolt: a nedves haj kifésülése töredezést okozhat.

 

6. Használj hagyományos törülközőt.

 

A frottírtörülközők jól felszívják a folyadékot, ezért ez a fő rendeltetésük, de ha a hajad egészségéről van szó, akkor talán még erre is túl jók. Azzal, hogy túl sok vizet szívnak magukba, és súrlódást okoznak, göndörödést okozhat. Helyette próbáld ki a mikroszálas törülközőket vagy a fejpakolásokat.

 

7. Kókuszolajat használsz vékony szálas hajra.

 

Úgy tűnik, a szépségipar megszállottja minden kókusznak, de ez nem olyan univerzális, mint amilyennek látszik: a vékony szálú hajra a kókuszolaj fényes réteget varázsol, de nem hidratál. Az olaj nehéz, ezért elnehezítheti a hajadat is. Mégis, a kókuszdió sok jót tartalmaz a hajszálaid számára, így érdemes megfontolnod, hogy hajápolót használj ezzel az összetevővel.

 

8. Nem védi a hajat a naptól.

 

Az már köztudott, hogy a nap káros lehet, ezért mindig használjunk SPF-et a bőrünkre. Ugyanakkor a hajnak is szüksége van védelemre az UV-sugarak ellen. Ha kint vagy a napon, minden második nap használj a hajadba balzsamot. Az is jó ötlet, ha SPF-fel ellátott hővédőt használunk.

 

9. A statikus elektromosság hatással van a hajadra.

 

Ha a hajad száraz, akkor szembesülhetsz a statikus elektromosság problémájával. Ez elég kellemetlen, mert sokkoló érzést kelt, ami általában véve idegesítő. Győződj meg róla, hogy a hajad jól hidratált, de ha ez sem segít, cseréld le a kefédet fém kefére. Egy másik gyors gyógymód a statikus gátló használata, hasonlóan ahhoz, amit a mosáshoz használnak, vagy akár a tényleges szárítólemezekhez.

 

10. Teljesen befested a hajadat néhány ősz hajszál miatt.

 

Ha csak néhány tucat ősz hajszálad van, az nem jelenti azt, hogy ideje pánikba esni és az egész hajadat befesteni. Ezek a vegyszerek ugyanis ritkítják a hajat és problémákat okoznak a fejbőrrel. Ehelyett kaphatsz egy fél-állandó kezelést a szalonban, és csak a kiválasztott területeket színezik.

10 Gyakori Hiba, Amivel A Tudtunk Nélkül A Kopaszodás Oldalára Állunk A Harcban

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!