10 Funkcionális Ruha Trükk, Amivel Pár Pillanat Alatt Javíthatsz A Megjelenéseden:

Nehéz lehet, hogy új módszereket találjunk ki ugyanazon ruhadarabok viselésére, és megújítsuk a ruhatárunkat. Néhány apró változtatással, ami a ruháink összeállítását és bizonyos dolgok beszerzését illeti, drasztikusan feldobhatjuk a stílusunkat.

 

Összeállítottunk egy listát 10 gyors és funkcionális stílusötletből, amelyek radikálisan megváltoztatják a mindennapi megjelenésedet.

1. Túl hosszú ujjak

 

Mindannyian megtapasztaltuk már a hosszú ujjú ingek okozta frusztrációt, amelyek folyamatosan lecsúsznak a kezünkre. Ha túlméretezett vagy hosszú ujjú kabátod, pulóvered van, akkor van egy hasznos trükk, amivel helyrehozhatod. Ez egy elegáns, laza öltözet kialakításához is remekül használható.

 

Tegyünk egy gumiszalagot a csuklónkra az ujjak fölé, majd könyöktől felfelé húzzuk az ujjat, és a ruhát a gumiszalag fölé hajtva elrejtjük.

2. Csúszós harisnyanadrág

Ha a harisnyanadrágod napközben folyton lecsúszik, és azt a kínos táncot kell járnod, és tekergőznöd kell, hogy az ágyékrészét elhúzd a térdedtől, az elég kellemetlen lehet.

Felfedeztünk egy hasznos trükköt ennek orvoslására: kicsit szokatlan, de bárki meg tudja csinálni. Egyszerűen rétegezz egy másik alsóneműt a harisnyád fölé, hogy ne essen le. Ezzel elkerülheted a harisnyanadrág felhúzásával járó állandó erőlködést.

3. A farmered derekának átméretezése

Ezt már mindannyian átéltük: megtalálod a tökéletes farmert, ami mindenhol hibátlanul áll, kivéve a derékrészen – az a hely a derékszíj és a köldököd között furcsán néz ki, és tönkreteszi a megjelenésedet. A megoldás azonban, hogy ne kelljen újabb farmert venned, ott van előtted.

Ha meg akarod húzni a nadrágod derekát, csak szúrd be a farmered középső gombját a mellette lévő övhurokba. Ezután gombold be és cipzározd be a nadrágodat, és kész is van! Gyökeresen megváltoztattad az összes nadrágod szabását.

4. Túlméretezett kapucnis pulóver levágása

Valószínűleg fogalmad sincs arról, milyen sokféleképpen tudsz stílusosan viselni egy egyszerű túlméretes kapucnis pulóvert. Sokan szeretik levágni a pulóverüket, hogy felfedjék a csupasz hasukat – de ha nem tudod, hogyan kell ezt megfelelően csinálni, az olló vagy a varrás használata teljesen tönkreteheti a ruhádat.

Van azonban egy praktikus és gyors trükk, amivel levághatod a kapucnis pulóveredet, és feldobhatod a megjelenésedet. Mindössze egy pár gumiszalagra lesz szükséged. Fogd meg a pulóver mindkét oldalát, és csavard meg őket. A kicsavart oldalakat rögzítsd a gumikötelekkel, majd tűrd fel őket. Így a kapucnis pulóveredet bújósra és stílusossá varázsolod.

5. Alakíts át egy hosszú kardigánt

 

Ha a kardigánod hossza nem hízelgő, és 2 számmal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában vagy. Adj egy második esélyt az unalmas és gyűrött kardigánodnak, ha inkább csúnyának, mint mesésnek érzed magad tőle.

 

Válassz olyan kardigánt, amelyik az egész elején végig gombolható, az utolsó 2 kivételével az összes gombot gombold be. Az utolsó gombot az előző feletti lyukba tedd be. Ezután az alsó lyukba tedd az utolsó előtti gombot. Most már egy teljesen új kardigán lesz a szekrényedben.

6. Guruló garbó

 

A garbók egyike azoknak a téli ruhadaraboknak, amelyek mindannyiunk szekrényében megtalálhatóak. Kétségtelenül sokan küzdöttünk már azzal, hogy a garbóinkat megfelelően feltekerjük, hogy rendezettnek tűnjenek. A legegyszerűbb módja, ha a nyak mindkét oldalát a mellkasod felé hajtod lefelé, úgy, hogy a nyak felső határa találkozzon a gallérral.

 

A finom, alkalmi megjelenés érdekében tekerd a széleket a gallér belsejébe, hogy az ne érjen az állkapocsvonalad fölé. Ez a trükk kifinomultabb megjelenést kölcsönöz a garbónak, mivel erős, határozott mintázatot ad neki.

7. Széles derekú szoknya

 

Ha megtaláltad az ideális szoknyát az öltözékedhez, de a derekad körül egy kicsit túl nagy, van néhány alternatívád. Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb a cipőfűző használata.

 

Kezdd azzal, hogy a derekad köré kötöd. Ezután hajtsd félbe a szoknya derékszalagját, és a gyűrődést fordítsa a szoknya belsejébe, a hajtást pedig csúsztassa át a cipőfűzőn. A feszes cipőfűző rendben tartja a szoknyát, mivel megfelelően tartja a derékszíjat.

8. Egyforma hosszúságú nyakláncok

 

A nyakláncok kombinálása az egyik jelenlegi kedvenc trendünk. Egyszerűnek tűnhet, de a nyakláncok rétegezésének megvannak a maga problémái. A legjellemzőbb, amikor a láncok összekuszálódnak egymással.

 

Ezt az összegabalyodási problémát végre megelőzheted, ha követed az alábbi tanácsokat. A lényeg, hogy olyan nyakláncokat szerezz be, amelyek mind egyforma hosszúak. Tegyél fel 2 nyakláncot, oldd ki őket, majd csatlakoztasd újra mindegyik kapcsot a szemben lévő nyaklánc láncához. Végül rögzítse őket úgy, hogy a nyakára csavarja őket. Ezzel a technikával elkerülheted az összegabalyodást, és annyi nyakláncot rétegezhetsz, amennyit csak szeretnél.

9. Egy pulóver rétegezése egy ruha fölé

 

A nyári/őszi ruháidtól nem szeretnél megszabadulni, ahogy lehűl a hőmérséklet, ezért ha szeretnél egy pulóvert egy ruha fölé rétegezni, hogy még változatosabb és hasznosabb legyen a ruhatárad, akkor ez a trükk neked való lehet.

 

Amikor pulóvert rétegezel egy ruha fölé, ügyelj arra, hogy a pulóver a derekadig érjen, így egy felső és egy szoknya illúzióját keltve. Egyszerűen fogalmazva, a ruha fölé felveszel egy melltartót, majd felveszed a pulóvert, a végeit betűröd a melltartóba, és blúzt húzol rá. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, akkor az időjárás miatt való aggódás nélkül is stílusossá teheted az őszi ruháidat.

10. Atléta stílusosan

 

Az atléták olyan alapvető ruhatári kellékek, hogy bele sem gondolunk, hogy egy öltözék központi elemei lehetnek, és sokféleképpen lehet őket stilizálni. Az atléták segíthetnek elérni egy díszesebb vagy lazább stílust, ha egy csipetnyi egyszerűséget adunk az öltözékünkhöz.

 

Attól függően, hogy milyennek szeretnéd láttatni magad, az atléta pántjait megigazíthatod, hogy teljesen új külsőt adj neki. Keresztezze például mindkét pántját elöl, hogy teljesen egyedi stílusú legyen.

10 Funkcionális Ruha Trükk, Amivel Pár Pillanat Alatt Javíthatsz A Megjelenéseden

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!