10 Frizura Hiba, Amely Öregíti Az Arcodat:

Az öregedés az élet gyönyörű ténye lehet – de nem kell siettetni. Lassítsd le a dolgokat a számodra megfelelő frizura kiválasztásával.

A nőket folyamatosan bombázzák tippekkel, hogyan nézzenek ki feleannyi idősnek, de mi van akkor, ha csak a korodhoz képest szeretnél csodásan kinézni? Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha nagyobb figyelmet fordítasz a hajadra. Gondolj a hajvágásodra, a hajszínedre és a frizurádra ugyanúgy, mint a sminkedre vagy arra a szexi blúzra.

Ha az arcodhoz és az életstílusodhoz megfelelő frizurát választasz, biztosíthatod, hogy a legjobb, legfrissebb és legfelkészültebb énedet mutathatod meg mindig. És akkor ott vannak ezek a gyakori frizurahibák, amelyek pont az ellenkezőjét teszik, és öregítik az arcodat.

 

 

Íme, hogyan kerüld el őket.


1. A lapos haj

Ahogy öregszünk, a hajunk elvékonyodik. Még a közepes vagy vastag hajúak is tapasztalni fogják a ritkulást. Bizonyos stílusok felhívják a figyelmet erre a korral járó problémára. Ha valaki az 50-es éveiben középen elválasztva hordja a haját, az nem éppen hízelgő. Ehelyett inkább a hajad térfogatának növelésére kell koncentrálnod. Egy másik (általában rövidebb) hajvágást, a hajválasztás módjának megváltoztatását, vagy egy olyan terméket javaslunk, mint a Kenra Platinum Dry Texture Spray #6 a haj sűrűségének növelésére.

2. Ritkán vágatsz hajat

Egy másik hiba, amely kéz a kézben jár a lapos hajjal, hogy az arcformádhoz képest a hajadat túl hosszúra hagyod. Az, hogy a hosszabb hajat a fiatalsággal társítjuk, sok köze van a filmekben és a televízióban állandóan látott képeknek (a Disney-hercegnőtől a szappanopera-színésznőkön át a nagy hírességekig). Azonban a kor előrehaladtával az ellenkező hatás érvényesül: A hosszabb haj vékonyabbnak tűnik, a vékonyabb haj pedig öregít.

3. Nem keretezi az arcodat

Még akkor is, ha a hajadat teljesen egy hosszúságúra szeretnéd tartani, érdemes néhány finom, az arcot keretező réteget hozzáadni. Ez felhívja a figyelmet a leghízelgőbb vonásaidra, és megemeli az arcodat, hogy üdébbnek tűnjön. Néhány nő nem biztos benne, hol kezdje az első arcképet keretező réteget, azonban van egy megoldás, ami mindenkinek beválik: A rétegek tökéletes helye az arccsont – ez kiemeli az arccsontot, ami azonnali arcfelvarrást jelent. Ezekkel a rövidebb darabokkal a frufrut oldalra húzhatod, vagy akár függönyfrufrut is készíthetsz.

4. Rossz frufru

A frufru nem az az egyedülálló egység, aminek néha gondoljuk. Számos különböző frufru stílus létezik, például tompa frufru, bébi frufru, függönyfrufru, oldalra vágott frufru… és a lista folytatható. Ha kísértésbe esel, hogy frufrut vágass, akkor azért figyelmeztetünk, hogy három tényezőt fontos szem előtt tartani. Olyan frufrut kell beszerezned, amely megfelel az életmódodnak – egyeseknél két-három hetente kell vágni a frizurát. Emellett a hajszerkezetednek és az arcformádnak is megfelelőnek kell lennie. Ha e három dolog közül valamelyik nem stimmel, akkor nem lesz elönyös számodra a frufru.

5. Túl sötét haj

A hollószínű haj gyönyörűen mutat, de egy bizonyos kor után a túl sötét és egyárnyalatú haj laposnak tűnik. Ha nem szeretnéd, hogy a tekintetek a finom vonalakra és a ráncokra irányuljanak, a legjobb, ha több árnyalatot vegyítesz, hogy napcsókoltabb megjelenést érj el. A lágyabb, természetesebb tónusok fiatalosabbak. Ez persze nem jelenti azt, hogy szőkére kell szőkíteni a hajat, de a karamell, a gesztenye és a világos kávé árnyalatai gyönyörű egyensúlyt teremthetnek a sötét hajban.

6. A fejbőr elhanyagolása

Az öregedésgátló ipar több milliárd dolláros üzlet, és sok nő rengeteg pénzt költ bőrápoló termékekre és kezelésekre, például botoxra és töltőanyagokra. A legnagyobb hiba, amit a nők a koruk előrehaladtával elkövetnek, hogy minden másra pénzt költenek, és elhanyagolják a fejbőrüket. Sokszor a nők és a férfiak nincsenek tisztában a fejbőrrel. A tüszőket diétával lehet erősen tartani, és a hajvágáskor elvégzett fejbőrkezelések tényleg sokat számítanak.

7. “Lányos” kiegészítők viselése

Mindenki viselje azt, amitől jól érzi magát belül – és ha ez masnikat, csillogó hajpántokat és túlméretezett virágos hajpántokat jelent, hát legyen. De ha az a célod, hogy olyan frizurákat találj, amelyek nem öregítenek, akkor néhány lányos kiegészítő nem a legjobb választás. Persze ettől még lehet hajpántot viselni, vagy lófarokba vagy kontyba fogni a hajad, de a színes hajgumikról és csipeszekről jobb, ha lemondasz. Ehelyett sokkal hízelgőbb, ha egyszerű, elegáns, elegáns kiegészítőket választasz, például egy szatén fejkendőt, egyszerű gyöngyös hajcsatokat és gumiszalagokat.

8. Túl rövid rétegek vágása

A rétegek vágása a hajadban kicsit olyan, mintha vattacukrot vagy Pavlovát ennél. Néhány falat (vagy réteg) lélegzetelállító lehet, de ha túlzásba viszed, az gyomorfájáshoz vezethet – vagy a hajad esetében nagyon vékony végekhez. Sok nő túl rövid rétegeket vág, hogy úgy tűnjön, mintha több tartalom lenne a hajában. De a túlságosan rétegzett hajjal vékonyabbnak láttatod a hajat. Annak a hajnak valahonnan jönnie kell, és mindig alulról vágják, így az alja vékonyabbnak tűnik.

8. Túlzásba viszed a kondicionálókat

Van egy vékony határvonal aközött, hogy a hajadat kondicionáld, hogy puha és fényes maradjon, és hogy olyan erős kondicionáló kezelésekkel támadd meg, amelyek csak a végén nehezítik el a hajadat, és zsírosnak és petyhüdtnek tűnnek a szálak. Ha sűrű, göndör és durva hajad van, egy olyan mélykondicionáló, mint a DevaCurl One Condition Original, megszelídítheti a göndörséget és gyönyörűen fényessé teheti a tincseket. Fontos azonban, hogy olvassa el a címkéket, és válassza a hajtípusának megfelelő formulát.

9. Nem megfelelő árnyalatok használata

Egy minőségi festő nem azért van, hogy csak úgy kikeverje a falhoz vágott színeket, és a hajadra vigye fel. Ezek a hajápolási szakemberek nemcsak az árnyalatokhoz értenek – azt is tudják, hogy mely árnyalatok illenek a bőrszínedhez és a szemszínedhez, és tesznek még lenyűgözőbbé, valamint hogy melyektől leszel matt. Egyes nőkön a hamvas barna, a bézs vagy a vaníliaszínű kiemelések gyönyörűen mutathatnak, de ha a célod a fiatalosabb megjelenés, nem mindig ezek a legjobb választások.

 

10. Olcsó sampon használata

Nem kell adósságba verned magad, hogy olyan hajápolási rendszert hozz létre, amely egészségesen tartja a hajad és a fejbőröd, de valószínűleg fel kellene hagynod a pár-száz forintos drogériás sampon és kondicionáló használatoddal. Ez a tipp háromszorosan érvényes, ha az általad használt termékek szulfátokat tartalmaznak, amelyek gyorsan lecsupaszítják a színt, és rendkívül szárítanak.

10 Frizura Hiba, Amely Öregíti Az Arcodat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!